Anda sudah membaca novel dan komik yang telah kami paparkan? Berapa bintang yang anda hendak beri? Cuma klik jumlah bintang di bawah setiap entri.

Wednesday, June 1, 2011

Fantasi Pip (Kisah Si Patung Pari-pari)

Kami sungguh berbesar hati kerana berpeluang menemubual seorang pelukis wanita yang namanya sedang meningkat naik di arena komik. Pelukis yang kami maksudkan ialah Suraya Md Nasir. Komik fantasi Pip (Kisah Si Patung Pari-pari) sudah berada di pasaran. Mari kita dengar apa kata Suraya tentang Fantasi Pip.
 

Ceritakan latar belakang saudari
Saya pelukis freelance sejak tahun 2008, masa tu tengah ambik degree. Tahun 2008 tu kerja dengan kompeni MOY, majalah Blues Selamanya, kemudian majalah diberhentikan kerana masalah dalaman. So saya pun apply kerja di majalah g3 dan bekerja hingga sekarang.

Bagaimana boleh timbul idea komik Fantasi Pip?
Idea timbul masa saya tengah jejalan shopping sesorang.. tiba-tiba dapat idea untuk buat karektor di mana sebuah anak patung boleh bercakap dan mempunyai hubungan istimewa dan kelakar dengan tuan dia. Idea asal jadi lagi prominent lepas buat research dan komen dari kawan-kawan.
Suraya bersama Komik Fantasi Pip

Cabaran dan pengalaman dalam menghasilkan Fantasi Pip?
Cabaran tu biasalah, takde masa nak siapkan sebab jumlah page komik yang banyak. Tapi sebab enjoy sangat buat cerita ni, tak rasa beban pun. Makin hari rasa macam kenal karektor-karektor yg saya cipta ni seperti Johanna dan Pip.
Sedang melayan peminat sempena PBKL yang lepas

Harapan terhadap Fantasi Pip?
Personally saya rasa komik ni enjoyable, so harapan saya ialah nak sangat semua org baca komik ni. Bila orang gelak dan cerita dekat saya how much they enjoy the book, itulah my most ultimate satisfaction.

Projek komik terbaru dan akan datang?
Projek terbaru ialah untuk menghasilkan lebih banyak sambungan dan serius kepada cerita Fantasi Pip ni.. Hopefully korang saport dan miliki la buku ini! Dan jangan lupa untuk ikuti karya saya di majalah g3 Karangkraf dan ikuti blog saya www.superjoner.blogspot.com :)


Johanna merupakan seorang budak perempuan yang ‘girly? dan sangat sukakan pari-pari sejak kecil. Namun setelah dia membesar, Johanna menjadi seorang tomboi serta mempunyai masalah pembelajaran di sekolah. Sehinggalah dia terlihat iklan patung pari-pari, sebuah alat bantu belajar di kaca televisyen. Harapan ibu dan Johanna untuk mengatasi masalah di sekolah menjadi angan-angan dengan kedatangan patung pari-pari yang rosak bernama Pip! Pip bercakap, makan, minum dan berfungsi seperti manusia! Bagaimanakah kehidupan Johanna dengan kedatangan Pip? Ikuti kisah mereka dalam Fantasi Pip, Kisah Si Patung Pari-pari.

1 comment:

JUNAIDI said...

Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya.BUKA BLO DANA GHAIB MBAH RAWA GUMPALA